19. máj 2024
Facebook
nedeľa, 13 máj 2018 16:00

Cséfalvayová tvrdí, že odstúpenie USA od jadrovej dohody s Iránom ohrozuje globálnu stabilitu

Written by 
Rate this item
(0 votes)
Predsedníčka Zahraničného výboru NR SR Katarína Cséfalvayová vníma odstúpenie USA od jadrovej dohody s Iránom ako poľutovaniahodný a nesprávny krok. „Jadrová dohoda bolo niečo, čo držalo Irán, takpovediac, na uzde, dnes už môžeme vidieť následky v podobe útoku Iránom podporovaných síl v Sýrii na Golanské výšiny, nehovoriac o tom, že odstúpenie od dohody môže posilniť konzervatívne a voči Západu nepriateľské sily v samotnom Iráne,“ povedala dnes pre agentúru SITA Cséfalvayová. Odporúčame:
Irán vystrelil rakety na Golanské výšiny v Sýrii, Izrael nariadil otvoriť protibombové kryty Šéfka výboru je však rada, že Slovensko a Európska únia majú k problému spoločné stanovisko. „Verím v zdržanlivosť Iránu a dúfam, že aj EÚ prispeje k tomu, aby dohoda platila a aj bez USA splnila svoj cieľ - väčšiu stabilitu a znižovanie hrozby jadrového konfliktu vo svete. Takéto dohody sú s niektorými krajinami potrebné, a preto nerozumiem, prečo USA rokujú so Severnou Kóreou na jednej strane a na druhej vypovedajú jadrovú dohodu s Iránom," pripomenula Cséfalvayová s tým, že jadrová dohoda s Iránom nie je dokonalá, má svoje rezervy, napríklad že nezamedzuje Iránu obstarávať zbrane či nosiče jadrových zbraní. „Preto by som väčší zmysel videla v spoločnom úsilí o odstraňovanie nedostatkov dohody a kontrolu prezbrojovania Iránu napríklad zo strany Ruska než v jednostrannom vypovedaní dohody zo strany USA,” povedala poslankyňa NR SR Katarína Cséfalvayová.

Viac k témam: Európska únia, Irán, jadrová dohoda, Katarína Cséfalvayová, Severná Kórea, Sýria, USA, Zahraničný výbor NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk - Cséfalvayová tvrdí, že odstúpenie USA od jadrovej dohody s Iránom ohrozuje globálnu stabilitu © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 139 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner